Határ menti találkozók az együttműködés jegyében

Rendőrség

Szerb és román partnereivel is tárgyalt a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közelmúltban kinevezett vezetője. Dakos József rendőr dandártábornok Szegeden fogadta határon túli partnereit.

A szerb féllel 2018. december 3-án találkozott a Csongrád megyei rendőrfőkapitány. A partnerek közül a szerb rendőrség Szabadkai Regionális Központjának vezetője, a Szabadkai Rendőr Igazgatóság idegenrendészeti osztályvezetője, a Belgrádi Határrendészeti Igazgatóság főfelügyelője, és a Horgos Határ Állomás Parancsnoka ült tárgyalóasztalhoz.

A román delegáció 2018. december 7-én látogatott el a megyei főkapitányságra. A találkozón a Nagyváradi és a Temesvári Területi Határrendőr Felügyelőség, valamint az Arad és a Temes Megyei Rendőr Felügyelőség vezetői vettek részt.

A megbeszéléseken értékelték a jelenlegi szakmai együttműködést, és felvázolták a 2019. évi főbb közös feladatokat. Az ünnepekhez kapcsolódó határforgalom-ellenőrzéssel összefüggő közös teendőket is részletesen egyeztették, a dinamikusan megnövekvő forgalom kezelésére tekintettel.