Arany ékszert és pálinkát lopott

Rendőrség

A hajdúnánási rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a hajdúdorogi férfival szemben.

A nyomozás adatai szerint 2017. szeptember 3-a és szeptember 13-a között egy hajdúnánási családi házból és annak melléképületéből egy hajdúdorogi férfi egy arany nyakláncot, két arany gyűrűt és 15 liter házi pálinkát tulajdonított el.

A 47 éves férfi egy helyi idős hölgynek segített a ház körüli munkákban, így bejárhatott az ingatlanba. A gyanú szerint a hajdúdorogi férfi a vezetékes telefon használata során lopta el az asztalon lévő ékszereket, majd később a sértett házi pálinkáját egy másik palackba áttöltötte, amit magához vett, majd a műanyag kannát vízzel feltöltötte és visszatette a helyére. Az esetről történt bejelentést követően a nyomozók adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként elfogták és a Hajdúnánási Rendőrkapitányságra előállították B. Györgyöt, akit gyanúsítottként kihallgattak.

B. György ellen a lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a nyomozók a napokban befejezték és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldték a járási ügyészség részére.