38 garázst tört fel Debrecenben – videó

Rendőrség
A debreceni rendőrök elfogták azt a férfit, aki több tucat garázst tört fel. Társát orgazdasággal gyanúsítják a nyomozók.

A nyomozás adatai szerint 2017. április 20-a és 2017. június 9-e között egy férfi 38 garázst tört fel Debrecen területén, amelyekből ellopta az ott talált műszaki cikkeket, valamint kerékpárokat. A nyomozók széleskörű adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmények feltételezett elkövetőjét, a 21 éves B. Gusztávot, valamint társát, a 23 éves M. Sándort is, aki a lopott tárgyakat tovább értékesítette. A rendőrök elfogták és előállították a két helyi férfit a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették őket. A nyomozóhatóság előterjesztést tett B. Gusztáv előzetes letartóztatásának indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság 2017. június 12-én elrendelt. A nyomozók a büntetőeljárás során a gyanúsítottaknál tartott házkutatás alkalmával több kerékpárt és műszaki cikket is lefoglaltak. A gyanú szerint a két férfi más hasonló bűncselekményekkel is kapcsolatba hozható.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály B. Gusztávval szemben lopás bűntett, míg társával, M. Sándorral szemben orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.