Régiségkereskedőknek adták ki magukat

Rendőrség
A debreceni nyomozók vádemelést javasolnak a pár ellen, akik több lakásba azzal csengettek be, hogy antik tárgyakat vásárolnának.

Egy nő értesítette 2015. július 28-án 16 óra 45 perc körül a rendőrséget, hogy egy gyanús férfi és nő régiségvásárlás ürügyén csengetett be debreceni otthonába. Ő beengedte őket és megmutatta nekik egyik antik bútorát és ékszereit, szerződést is aláírt a férfival, valamint odaadta arany ékszereit. A bejelentőnek feltűnt, hogy a hívatlan vendégek furcsán viselkednek, így visszakérte értékeit, erre a pár sietősen távozott. A nő ezután hívta a rendőrséget.

A rendőrök megállapították, hogy a “régiségkereskedők” ugyanaznap egy 87 éves férfihez is bejutottak és arany ékszereket vittek el tőle. Majd egy másik nő lakásába is bementek ezzel az ürüggyel, azonban onnan nem vittek el semmit.

A nyomozók azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit és nőt. A rendőrök D. Bernadettet 2016. február 24-én, Budapesten elfogták és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A nyomozók K. Józsefet – aki hasonló bűncselekmény elkövetése miatt előzetes letartóztatásban van – szintén gyanúsítottként kihallgatták.

A Debreceni Rendőrkapitányság a budapesti lakosok ellen a kifosztás bűntett és csalás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást 2016. július 25-én befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a járási ügyészségnek.