Egy tucat gépkocsit tört fel Debrecenben

Rendőrség
A rendőrök őrizetbe vettek egy 39 éves helyi lakost.

Egy férfi tett feljelentést 2016. május 13-án 13 óra 5 perckor a Debreceni Rendőrkapitányságon, mert ismeretlen ellopta a Pacsirta utcában leállított segédmotor-kerékpárját. A sértett később arról értesítette a rendőrséget, hogy a Benedek téren meglátta azt a férfit, aki eltulajdonította a járművét. A járőrök a bejelentővel közösen a helyszínre mentek, ahol igazoltatták a 39 éves férfit. A feltételezett elkövető először tagadta a lopást, majd elismerte, hogy ő vitte el a segédmotor-kerékpárt, amit eladott. B. Tamás egy közelben található garázs tulajdonosának értékesítette a járművet, amit a nyomozók megtaláltak és lefoglaltak, majd visszaadtak a sértettnek.

A helyi lakost a rendőrök kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. B. Tamás megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy korábban Debrecen belvárosában 12 gépkocsit feltört, amelyekből különböző értéktárgyakat eltulajdonított.

A Debreceni Rendőrkapitányság Gépjármű-felderítési Alosztálya lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.