800 kilogramm vashulladékkal buktak le

Rendőrség
Három nyírbátori férfival szemben indított büntetőeljárást a Hajdúnánási Rendőrkapitányság.

A rendőrök 2016. május 12-én 18 óra körül Hajdúnánás, Szabadság utcában járőröztek, ahol észrevettek egy gyanús személygépkocsit, amelynek utánfutója teljesen tele volt fémhulladékkal. A járőrök igazoltatták a gépkocsi sofőrjét és két utasát, valamint átvizsgálták az utánfutót, amelyben több akkumulátort is találtak. A három nyírbátori lakos elmondta, hogy sem hulladék, sem veszélyes hulladék felvásárlására és szállítására engedéllyel nem rendelkeznek, a fémet és az akkumulátorokat pedig hol kapták, hol pedig megvásárolták ismeretlenektől.

A rendőrkapitányságra előállított 19 éves Cs. Zoltánt, a 40 éves M. Istvánt és a 41 éves F. Róbertet a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A rendőrök 11 savas akkumulátort foglaltak le a férfiaktól, valamint feljelentést tettek ellenük a Nemzeti Adó-és Vámhivatalnál illegális fémkereskedelem miatt. A NAV munkatársai a helyszínen lefoglalták a körülbelül 800 kilogramm súlyú vashulladékot és az utánfutót.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyásuk mellett – indított nyomozást a nyírbátori férfiakkal szemben.