Tiborcz István és Orbán Viktor

Bűncselekmény hiányában megszüntették az Eliosszal szembeni nyomozást

Ország

Bűncselekmény hiányában megszüntették az Elios Innovatív Zrt. ügyében, ismeretlen tettes ellen folytatott nyomozást – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden.

Gál Kristóf az MTI kérdésére azt válaszolta, hogy Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) ajánlásai alapján a Pest Megyei Főügyészség által elrendelt nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda befejezte. Az eljárás során jelentős mennyiségű iratanyagot foglaltak le és vettek – a társhatóságok bevonásával – revízió alá, elvégezték a büntetőeljárási törvény előírásainak megfelelő valamennyi nyomozati cselekményt.

Megállapították, hogy nem történt bűncselekmény, így az eljárást bűncselekmény hiányában megszüntették

– jelentette ki.

Gál Kristóf emlékeztetett: az OLAF a LED-alapú közvilágítás kiépítésére vonatkozó közbeszerzési eljárásokban vélelmezte magyar vállalkozások jogellenes együttműködését, valamint feltételezte az elvégzett munkák túlszámlázását.

Az OLAF jelentésében foglaltakat “a minden részletre kiterjedő nyomozás nem támasztotta alá”

– közölte.

Az Elios Zrt. korábban Orbán Viktor vejéhez, Tiborcz Istvánhoz tartozott, és ők korszerűsítették Hódmezővásárhely teljes közvilágítását. Az OLAF két évig vizsgálta a cég 35 közbeszerzését, mielőtt megfogalmazta volna aggodalmait.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.