Több ülést és egy póttartályt is engedély nélkül szereltek be a Veronában balesetező buszba

Ország

A baleseti jegyzőkönyv szerint 53 helyett 58 ülés volt a buszban és engedély nélkül egy 320 literes póttartályt is beszereltek.

 

Illegális tartozékok voltak a Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulóit és tanárait szállító buszban, amely Veronában szenvedett végzetes balesetet január 20-án. Itthon és Olaszországban is tart még a nyomozás, a szakértői vizsgálat kint azonban már véget ért. A szülők a napokban kapták kézhez a lefordított baleseti jegyzőkönyvet, amely szerint

a Setra típusú buszt 2003-ban 53 üléssel helyezték forgalomba, és később – engedély nélkül – átalakítottak, így a járművön 58 személy is elfért.

A veronai buszbalesetben érintett gyerekek szülei szeptember 21-én egy Facebookon közzé tett nyílt levélben mentek neki a Pizolit Személyszállító Kft.-nek. Februárban szivárgott ki, hogy a diákokat szállító buszban illegálisan beszerelt üzemanyagtartály volt, ezt viszont Czakó Tibor, a buszos cég ügyvezetője akkor cáfolta.

A Facebookon is nyilvánosságra hozott baleseti jegyzőkönyv szerint azonban a buszon három tartály volt: elől egy 160 és egy 320 literes, valamint

a busz közepén egy 370 literes engedély nélkül beépített póttartály,

amelyek össze voltak kötve egymással.

Álló állapotban a sofőrök egy átfejtő készülékkel az üzemanyagot hátulról az első tankba tudták fecskendezni, így a jobb első tartály mindig tele volt.

(Zoom.hu)