Átépítik Nyíregyháza egyik forgalmas csomópontját

Ország

Átépítik Nyíregyházán a Mező utcai közlekedési csomópontot, a 430 millió forint értékű fejlesztést belföldi forrásból finanszírozzák. A beruházás alapkövét szerdán tették le a városban.

A rendezvényen Pántya József, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) útfejlesztési igazgatója elmondta, a csomópontban új sávokat alakítanak ki, és megkönnyítik a jobbra kanyarodást a Tiszavasvári út felé. Az előkészítő munkálatok már elkezdődtek a közműkiváltásokkal és a lámpatestek áthelyezésével.

Nyíregyháza polgármestere hangsúlyozta, a forgalmas csomópont átépítésére egyre nagyobb szükség van. Kovács Ferenc elmondta, amióta elkészült a megyeszékhely nyugati elkerülő útja, egyre többen hajtanak fel az M3-as autópályára a Tiszavasvári útról, illetve az új ipari parkba betelepült, kétezer embert foglalkoztató Lego gyár is növelte a forgalmat a kereszteződésben.

Vinnai Győző országgyűlési képviselő szerint a környező településekre is nagy hatással lesz a beruházás, ugyanis a Tiszavasvári Járás valamennyi településének lakói ezen a csomóponton keresztül közelítik meg a szabolcsi megyeszékhelyet.

A beruházás alapkőletételén elhangzott, a munkálatok nagy részét az iskolakezdésig a tervek szerint befejezik, az átadás év végére várható.