Liszt Ferenc Nemzetközi Zongora Tehetségkutatót rendeznek Rómában

Kultúra

November 28-december 1. között rendezik a Római Magyar Akadémián (Falconieri Palota – Via Giulia, 1) a “Danubia talents” Liszt Ferenc Nemzetközi Zongora Tehetségkutatót.
A verseny célja a fiatal tehetségek felfedzése, zenei tanulmányainak elősegítése, ösztönzése, valamint a magyar kultúra, a méltán híres zenei hagyományok megismertetése és népszerűsítése.

A program 2018. november 27-én a Danubia talents mesterkurzussal kezdődik, amelyet Székely István és Kiss Julianna zongoraművészek tartanak.

2018. november 30-án, pénteken 20.30 órakor kerül sor a zongoraverseny díjátadására valamint a díjazottak gálakoncertjére.

A program záróeseményére, Danubia Talents – Casio Sound Tradition Festival Stage címmel szombaton 2018. december 1-jén, 18.00 órakor kerül sor, Rintaro Akamatsu japán zongoraművész közreműködésével.
Ez utóbbi rendezvény egyben a római Múzeumok éjszakája (Musei in musica, Roma ) című igen gazdag rendezvénysorozat része is. Erre való tekintettel szombat este a Falconieri Palota 21. 00 óráig tárt kapukkal várja az éreklődőket, akik megtekinthetik a a Palota galériáját valamint a Borromini termeket.