Elindult a Debreceni Nemzetközi Iskola honlapja

Helyi hírek

Debrecen elsődleges célja köznevelés területén a nemzetközileg is versenyképes oktatási szféra kialakítása. A Kormány a Modern Városok Program keretében együttműködési megállapodást kötött Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatával egy angol nyelvű alap- és középfokú oktatási intézmény Debrecenben történő létrehozásáról. Az iskola Pallagon, Debrecentől 5 kilométerre, egyedülálló zöld környezetben épül meg. A Debreceni Nemzetközi Iskola oktatásának színvonala a legmagasabb nemzetközi elvárásoknak felel majd meg.

A 2019. szeptemberében induló nemzetközi iskola (International School of Debrecen, ISD) honlapjának a megnyitást megelőző időszakban a legfontosabb feladata, hogy hasznos információt nyújt mindazoknak, akik gyermekük jövőjét, oktatását modern és professzionális környezetben képzelik el. Az információ elérése és átadása kulcsfontosságú a szülőkkel való eredményes párbeszéd kialakításához, az ISD sikeres bevezetéséhez és későbbi működéséhez, így az iskola honlapja elengedhetetlen szerepet tölt be a külvilággal folytatott kommunikációban is.
A Debreceni Nemzetközi Iskola (ISD) honlap struktúrája és üzenetei:

Nemzetközi szintű, gyermekközpontú oktatás biztonságos, modern, nyugodt környezetben

NYITÓLAP összefoglaló információt nyújt az iskoláról, annak legfontosabb elemeiről.
A Vízió tükrözi azt a legfőbb gondolatot, miszerint az ISD modern és professzionális környezetben kíván olyan nevelő és oktató tevékenységet folytatni, mely megfelel a 21. századi elvárásoknak.
Az Értékek menüpontban foglaltuk össze a diákok tanulmányait és életét meghatározó, az ISD-ben megszerezhető képességeket és tulajdonságokat.
Az Iskola fejezetben az ISD ikonikus, biztonságos, természetközeli és nemzetközi gondolkodásmódját tükröző épületének látványterveit ismerhetik meg az érdeklődő látogatók.
A Szülői Munkaközösség aloldalunk bemutatja, hogy miért kulcsfontosságú számunkra a szülők és a pedagógusok együttműködése.
Az Oktatás menüpontban olvashatnak a Debreceni Nemzetközi Iskola 3 évtől egészen 18 éves korig tartó pedagógiai programjáról.
A Hírek menüpont hasznos tájékoztatást nyújt az iskolával kapcsolat legfontosabb hírekről, szolgáltatásaink bővüléséről, az intézmény életének és működésének mérföldköveiről.

RÓLUNK menü bemutatja mindazt, hogy Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata 2019 szeptemberére milyen kulcsfontosságú lépések mentén alakítja ki a nemzetközi rendszerű iskola létrejöttét és működését.

JELENTKEZÉS menü tartalmazza a szülők és az iskola iránt érdeklődők számára legfontosabb, az intézménybe történő jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalókat.
A Miért az ISD? aloldal röviden és átfogóan foglalja össze, hogy miért ajánljuk a Debrecenben és térségében élő családoknak a nemzetközi iskolai rendszerben működő oktató-nevelő munkát, segítséget nyújt abban, hogy milyen előnyökre tesznek szert a gyermekek a képzés során.
Jelentkezés menüpont alatt a kezdetekben az első kapcsolatfelvételt (előjelentkezések rögzítését) szolgálja. A jelentkezésekkel kapcsolatos összes tudnivaló, így a jelentkezési eljárás, jelentkezési lap, tandíj struktúra és az egyéb jelentkezéshez kapcsolódó információk tervezetten 2018 második negyedévében kapnak majd helyet az aloldalon.
Iskolánk egy híd az országok és kultúrák között: többféle nemzetiség, de egy közösség

KÖZÖSSÉG – Kreatív és konstruktív fejlesztés, a nemzetközi gondolkodás segítése
A sport, a fizikai, a szellemi és a művészeti tevékenységek az egészséges életmód alappillérei, így kiemelt szerepet kapnak az ISD pedagógiai programjában is. A Debreceni Nemzetközi Iskola egyik legfontosabb célja az is, hogy a diákok a Tanórán kívüli programokon is jól érezzék magukat. A sokszor egyénre szabott szabadidős programok biztosítanak széleskörű lehetőséget olyan készségek, képességek elsajátítására, melyek egyaránt fontosak a későbbi továbbtanuláshoz, a sikeres élethez. Kiemelten fontos számunkra az Egészség és környezettudatos nevelés

A Szülői programok aloldal hasznos információt nyújt a családoknak tekintetben, hogy mennyire fontos a pedagógus – szülő- gyermek közötti folyamatos kapcsolattartás. Bemutatja a szülők számára azokat a lehetőségeket, melyek által megismerhetik a modern és családbarát, zöld környezetben lévő intézményt, az iskola sokszínűségét. Az információszolgáltatáson felül az aloldalnak a jövőben közösségalkotó és alakító szerepe is lesz, lehetőséget biztosítva a szülőknek az iskolával történő kommunikációra.

Pedagógiai programunk világszerte referenciául szolgál, tanulóink nemzetközi szintű képzése a legjobb befektetés a jövőjük tekintetében

TANÍTÁS ÉS TANULÁS bemutatja a Debreceni Nemzetközi Iskola (ISD) kiegyensúlyozott, az egyéni szükségleteknek megfelelő pedagógiai programjának főbb irányelveit.

Az óvoda aloldal ismerteti, hogy az ISD hogyan kívánja megteremteni az egyensúlyt a játék és a tanulás között; az óvoda pedagógusok hogyan fejlesztik játékos módon a gyerekek társasági, emocionális és intellektuális képességeit.

Az általános iskolai menüpont bemutatja, hogy a Debreceni Nemzetközi Iskola miként segíti a gyermekeket abban, hogy motiváltak legyenek, hogy a tanulás során olyan képességeket és tudást szerezzenek, amely elengedhetetlen a sikeres továbbtanuláshoz és fejlődéshez.

A középiskola aloldalon böngészve információt kaphat mindenki a 14-18 éves diákok tanórákba történő önálló munkájáról, aktív bevonásukról, a továbbtanulásra történő felkészítésről, amelynek révén magabiztosan és sikerrel pályáznak majd tanulóink a legjobb magyar és külföldi egyetemekre egyaránt.
Az iskolánkban folyó magas szintű pedagógiai munka által Debrecen az oktatás és képzés területén a legjobb minőséget fogja képviselni

KARRIER
Az élet Debrecenben aloldal elsősorban a városba érkező magyar és külföldi családok számára nyújt hasznos információt Debrecen dinamikus fejlődéséről, versenyképes oktatási, gazdasági, valamint színes kulturális életéről. Az oldal bemutatja Debrecen zöld, élhető és családbarát arcát, emellett a különböző sportolási, kulturális, valamint pihenést szolgáló lehetőségeket is.

Álláslehetőségek aloldalunkon érdeklődhetnek a későbbiekben majd az intézmény által kínált pedagógusi és egyéb állás ajánlatokról, a rekrutációval kapcsolatos tudnivalókról.

A weblap elérhetősége: https://isd.debrecen.hu/hu