Izraeli delegáció a Debreceni Egyetemen

Egyetem Helyi hírek
Az angol nyelvű orvosi képzéssel ismerkedett az izraeli Bar-Ilan University delegációja.

Magyarországi útja során a Debreceni Egyetemre is ellátogatott, és elsősorban az angol nyelvű orvosi képzéssel ismerkedett az izraeli Bar-Ilan University delegációja.

A Debreceni Egyetemen jelenleg 225 izraeli diák tanul, többségünk az angol nyelvű orvosképzésben vesz részt.

– A Bar-Ilan Egyetemen frissen indult gyakorlati orvosképzésre jelenleg hétszeres a túljelentkezés, de a legtöbben azok nyernek felvételt, akik az alapképzés három évét a Debreceni Egyetem angol nyelvű oktatásában töltötték – mondta az unideb.hu portálnak Jenei Attila, a Nemzetközi Oktatást Koordináló Központ vezetője.

– Természetesen a két intézmény közötti együttműködés nem állhat meg az orvosképzés területén, tovább kell lépni más tudományterületekre is. Ugyanakkor nagy elismerés az a visszajelzés, hogy az itt tanuló külföldi hallgatók nemzetközileg használható tudással hagyják el Debrecent – fogalmazott Csernoch László tudományos rektorhelyettes.

A március 27-28-i találkozón a vendégek az egyetemen zajló technológiatranszfer tevékenységgel is megismerkedtek, amiben Izrael már évtizedek óta az élen jár.

– A Debreceni Egyetemen is igyekszünk pótolni az elmaradást, ennek legfontosabb eszköze a Bács Zoltán kancellár által beterjesztett és a Szenátus által elfogadott egyetemi innovációs alap – hangsúlyozta Bene Tamás, a Kutatáshasznosítási és Technológiatranszfer Központ vezetője.

A kétnapos látogatás során az Általános Orvostudományi Karon zajló elméleti és gyakorlati, valamint a Természettudományi és Technológiai Kar matematikai képzését is megismerték a vendégek.

A magyar-izraeli tudományos és társadalmi kapcsolatok elmélyítését szolgáló sokrétű és elkötelezett tevékenysége elismeréseként Daniel Hershkowitz, az izraeli Bar-Ilan Egyetem elnöke, a Magyar-Izraeli Tudományos Társaság tiszteletbeli elnöke a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést vette át Budapesten.