63 milliós közbeszerzéssel gazdagodott Mészáros Lőrinc

Gazdaság Ország

Karácsony idején két, Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég is nagyot kaszált a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. pályázatain.A Magyar Nemzet írta meg a K-Monitor nyomán, hogy a Mészáros és Mészáros Kft. építheti az M8-as autóút Körmend–Rábafüzes országhatár közötti, kétszer egy sávos szakaszát.

Mészáros Lőrinc cége kicsivel több mint 63 milliárd forintos ajánlattal futott be a tenderen, az sem jelentett problémát, hogy a két részből álló szerződés időközben 5 milliárddal drágább lett a tervezettnél.

Mivel ez egy 29 kilométeres etap, a vállalat több mint 2,1 milliárd forintért építheti majd meg egy kilométerét.

Mészáros Lőrinc üzlettársa, Szíjj László sem járt rosszul az ünnepi tenderzuhataggal: az érdekeltségébe tartozó Duna Aszfalt 8 milliárd forintért végezhet mélyépítési munkákat Baján; a vállalat egyébként épp tíz nappal ezelőtt csípett el egy 14 milliárdos zalaegerszegi közbeszerzést is.

A csomagban szerepel a Swietelsky Vasúttechnika Kft. 65 milliárd forint értékű tendere is, ekkora összegért dolgoznak majd a Hatvan–Gödöllő vasútvonalon.

A Penta Industry 305 milliós közbeszerzéssel zárhatja az évet: Belváros-Lipótváros felújításának 3. szakaszában vehet részt, és a legkedvezőbb összegű ajánlattal nyert.