Megújul az E.on ügyfélkezelési rendszere

Gazdaság Ország

Megújul az E.on energiaszolgáltató ügyfélkezelési rendszere február 16. és 25. között, a fejlesztésre a gyorsabb kiszolgálás, illetve a korszerűbb és biztonságosabb adatkezelés érdekében van szükség.

Mivel az E.on Hungária csoport Magyarországon több mint hárommillió ügyfelet szolgál ki, az átállás nagy előkészületeket igényel. A rendszerfrissítés miatt semmilyen plusz költség vagy díjváltozás nem jelentkezik az ügyfeleknél – hangsúlyozta az E.on.
A fejlesztés időszaka alatt a vállalat változatlanul fogadja a hibabejelentéseket telefonon, személyesen és írásban, az ügyfelek kérésére végrehajtja a visszakapcsolásokat, valamint elérhető az általános tájékoztatás telefonon, személyesen és írásban is.
Változatlanul lehetőség lesz a mérőállás rögzítésére automatán, sms-ben, online és az ügyfélszolgálatok termináljain, illetve az előre fizetős mérők feltöltésére is.
Ugyanakkor korlátozottan lesz elérhető a vállalat ügyfélkezelési rendszere, illetve a számlák érkezésének időpontja is eltérhet a megszokottól – hívták fel a figyelmet.
A februári esedékességű számlák a megszokottnál korábban érkezhetnek. A csoportos beszedési megbízással fizető ügyfeleknél a fejlesztés megkezdéséig esedékes számláknál nem lesz változás, a rendszerfrissítés idejére eső számlák esetén azonban a megszokottnál később vonhatják majd le a havi díjat. Ezért előfordulhat, hogy egy hónapon belül kétszer történik levonás, így szükség esetén a limitkorlát emelésére érdemes lesz odafigyelni, hogy a megfelelő fedezet rendelkezésre álljon – jelezte az E.on.
Az átállás ideje alatt az online ügyintézési rendszerben csak a mérőállás-bejelentés funkció lesz elérhető, Komfort Kártyával való számlafizetésre pedig nem lesz lehetőség.
Az ügyfélszolgálati irodák nyitvatartási rendje nem változik, de a munkatársak sok esetben csak rögzíteni tudják a megkereséseket, ezeket utólag, írásban válaszolják meg.
A szolgáltató kéri a fogyasztókat, hogy amennyiben ügyintézést terveznek, lehetőleg az átállás időszaka előtt vagy után vegyék fel a kapcsolatot az E.on ügyfélszolgálatával, elkerülve az esetleges torlódást vagy hosszabb várakozási időt.