Gyógyító Angyalok adományoztak a Gyermekgyógyászati Klinikának

Egyetem

Három és fél millió forint értékben adományozott ágyakat, kerekesszéket, hordágyat és sebészeti kéziműszereket a Gyógyító Angyal Alapítvány az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika gyermeksebészeti osztályának.Színes kórtermi gyermekágyakat, beteghordó ágyat, kerekesszékeket és sebészeti műszereket adományozott három és fél millió forint értékben a Gyógyító Angyal Alapítvány a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika gyermeksebészeti osztályának.
A sajtónyilvános átadáson az alapítvány képviseletében dr. Papp Andrea belgyógyász elmondta, az alapítvány missziója a gyermekek ellátásával és gyógyításával foglalkozó egészségügyi terület támogatása. Céljuk a gyermekbarát környezet kialakítása. – Az az elvünk, hogy a gyerekek klinikai bent tartózkodásának nehéz napjait segítsük. Szeretnénk, hogy jobban érezzék magukat a kicsit jobb és színesebb környezetben, ez mind pozitív hatással lehet a gyógyulási folyamatra is – fogalmazott dr. Papp Andrea. Mint elmondta, a legújabb szabványoknak is megfelelő ágyak praktikus funkciói megkönnyítik az orvosi munka és az ápolószemélyzet napi munkáját, kiemelten szolgálják a súlyos állapotú kis betegek kényelmét. Az alapítvány arra törekszik, hogy előzetesen felmérje, hogy az adott intézménynek pontosan milyen eszközre van szüksége.
Az adományt átvevő dr. Kovács Tamás, a gyermeksebészeti osztály vezetője köszönő szavaiban biztosította az alapítvány munkatársait, hogy a felajánlások garantáltan jó helyre kerülnek. – Ezek a mindennapi gyógyító munka során nélkülözhetetlen eszközök komoly segítséget jelentenek. Azt is köszönjük, hogy az előzetesen listán bekért szükséges eszközök közül nem válogattak, hanem egyszerűen mind megvásárolták azt a klinika részére. A műtéti, laparoszkópos eszköszöket újszülött babákon is tudjuk alkalmazni – hangsúlyozta az osztályvezető.

 

SZTE