18 év, több mint 20 millió forint támogatás 140 SZTE-hallgatónak

Egyetem

A Szegedi Tudományegyetemhez, az SZTE Tehetségponthoz kötődő Sófi magánalapítvány pályázati felhívásaira 2007 és 2018 között összesen 1213 szegedi egyetemista jelentkezett, 140 fiatal nyert. Az eddigi 20 millió forint támogatás hasznosulását mutatja, hogy a Sófi-ösztöndíjasok között 6 Junior Prima díjast is számon tartanak.

A Szegedi Tudományegyetemhez több szállal is kötődő Sófi József magánalapítványával segíti a tehetséges hallgatókat terveik valóra váltásában. A támogatás induló évével kapcsolatban Sófi József elárulta: 2007-ben volt az első összegyetemi Sófi ösztöndíj pályázat. Korábban csak az SZTE biológus és Biológia Doktori Iskola hallgatói nyerték el a Sófi ösztöndíjakat.

Mi a célja a szegedi egyetemen 18 éve működő “Szegedi Tudományegyetem Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítványnak”? A legutóbbi pályázati felhívásban is olvasható, hogy a civil kezdeményezés „ösztöndíjakkal is támogatja a kiemelkedő tanulmányi és tudományos eredményekkel rendelkező egyetemi hallgatókat. Az SZTE Szegedi Tehetségpont részét képező Sófi Ösztöndíj további fontos feladatának tekinti a fiatal tehetségek teljesítményének erkölcsi elismerését, és jövőbeni életpályájuk nyomon követését, elősegítését.”

A teljes interjú itt olvasható >>