Ösztöndíj a leendő tanároknak

Egyetem
A Debreceni Egyetem 32 hallgatója részesül Klebelsberg Képzési Ösztöndíjban a 2016/2017-es tanévben. A támogatást idén is osztatlan tanárképzésben tanulóknak ítélte oda a szaktárca.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere adta át a Klebelsberg Képzési Ösztöndíjak elismerő okleveleit december 15-én Budapesten, a Pesti Vigadó Dísztermében rendezett ünnepségen.

A 125.000-375.000 forint közötti féléves összegű ösztöndíjat az osztatlan pedagógusképzésben résztvevők kaphatják.

A támogatás célja, hogy a tanári pályát választó egyetemi hallgatókat motiválja a hátrányos településeken való elhelyezkedésre, egyúttal a diplomaszerzést követően ezzel álláshelyet is biztosít a végzősök számára. A pályázatok elbírálásánál a fő szempont a hiányszakok pedagógusigénye mellett a felvételi eredmény, a szociális helyzet, valamint a munkavállalási régió érintettsége volt.

– Ebben a tanévben az egyetem négy karáról (Bölcsészettudományi Kar, Informatikai Kar, Természettudományi és Technológiai Kar, Zeneművészeti Kar) 32 hallgató nyerte el a Klebelsberg-ösztöndíjat. Az osztatlan tanárképzés egyre népszerűbb oktatási forma, amelyet az ösztöndíj-rendszer csak tovább erősít – mondta az ünnepséget követően az unideb.hu portálnak Maticsák Sándor, a Debreceni Egyetem Tanárképzési Központjának főigazgatója.

unideb.hu