Hallgatói sportsikerek

Egyetem

Dobogós helyezéseket értek el a Debreceni Egyetem diákjai a Szarvasűzők Országos Váltófutóversenyén és az orvostanhallgatók olimpiáján is.

A debreceni egyetemisták a harmadik helyen végeztek a Bosch Szarvasűzők Országos Váltófutóversenyén, ami a magyar egyetemi sport egyik legjelentősebb sportrendezvénye. A hallgatókat egy teljesen új útvonallal, új kategóriákkal és számos meglepetéssel várták idén.

A verseny Egerből indult, a futók a Bükki Nemzeti Parkon keresztül haladva (Felsőtárkány – Rejtek – Nagymező – Szentlélek – Ómassa) jutottak el Miskolcra. A ország minden részéről érkeztek egyetemi csapatok erre a különlegesnek mondható versenyre, a 84 kilométeres távot 79 váltó teljesítette, a résztvevők száma meghaladta az ezret. A Szarvasűzők első kategóriájában, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Váltófutó Bajnokságon (Váltófutó MEFOB) 27 csapat ért célba, a debreceniek harmadikként, az abszolút versenyben pedig a 79 csapatból az előkelő ötödik helyen végeztek. Pápai Márton a harmadik szakasz abszolút győztese lett, eredményével bejutott a Dream Team Futók csapatba.

Csapattagok: Sárkány Fanni, Szegő Csilla, Szala Nóra, Bán Melinda, Pápai Márton, Pápai Gergely, Bana Richárd, Gulyás János, Bakó András, Horváth Marcell, Dúzs László, Fülöp Ferenc.

Szép sikereket értek el a Debreceni Egyetem hallgatói az idén már 44-ik alkalommal meghirdetett Medikus Kupán is április 8-a és 10-e között. Az „orvostanhallgatók olimpiáján” évről-évre összemérhetik sport- és szurkolói képességeiket az orvostudományt oktató intézmények: a pécsi, a szegedi, a budapesti és debreceni egyetem leendő doktorai. Ezúttal a Szegedi Tudományegyetem látta vendégül az indulókat.

A csapatok hagyományosan négy sportágban versenyeznek: női és férfi röplabda, női és férfi kosárlabda, valamint a férfi labdarúgás mellett a hivatalos programban most először a vízilabda is helyet kapott. A debreceni pólósok a negyedik helyezést hozták el, míg focistáink bronzérmesek lettek. A röplabdás lányok a dobogó harmadik, a srácok a negyedik fokára állhattak fel. Kosárlabdában a debreceni női csapat a negyedik helyig jutott, a férfiaknak viszont sikerült elhozniuk az aranyérmet. Kézilabdában a lányok a dobogó harmadik, míg a fiúk a második helyet szerezték meg. Az összesített versenyben a Debreceni Egyetem a negyedik helyen végzett.

Több mint 350 szurkoló kísérte a Debreceni Egyetem csapatait Szegedre, akik a szurkolás izgalma mellett egy eseménydús, mozgalmas hétvégét tudhatnak maguk mögött. A szervezők esténként fergeteges bulival szórakoztatták a résztvevőket, többek között fellépett a Mary Popkids, a Cloud9+ és a Drop The Cheese is. Az esemény zárásaként a Szegedi Tudományegyetem a megrendezés jogát a Pécsi Tudományegyetemnek adta át, így jövő tavasszal a Dunántúlon izgulhatnak majd a debreceniek a kék-fehér mezes csapataikért.