Világszínvonalú eszközök a hallgatóknak

Egyetem

Anatómiai, valamint patológiai gyakorlathoz szükséges készlettel segíti az elsőéves orvostan- és fogorvostan hallgatókat a Medicor Kéziműszer Zrt.

Az orvosi kéziműszergyártás élvonalát képviselő debreceni vállalat évek óta támogatja a Debreceni Egyetem elsőéves orvostan- és fogorvostan hallgatóit, ebben az esztendőben 650 diák kapja meg a szikéből, csipeszből és ollóból álló gyakorlókészletet. Az erről szóló megállapodást február 16-án, kedden írták alá.

– A Debreceni Egyetem azon intézmények közé tartozik, ahol még mindig van lehetőségük a hallgatóknak emberi testeken végezni az anatómiai és patológiai gyakorlatokat. A szükséges eszközökhöz minden magyar és külföldi elsőévesünk ingyen juthat hozzá az együttműködésnek köszönhetően – tájékoztatott Mátyus László, az Általános Orvostudományi Kar dékánja.

A Medicor Kéziműszer Zrt. évek óta segíti az egyetem Sebészeti-Műtéttani Tanszékének harmadéves hallgatóit is sebészeti technikák elsajátításához kifejlesztett eszközökkel, végzett fogorvosok munkájához pedig pályakezdő készlettel járul hozzá. Mindeközben több szakterületen, például ortopédiai és urológiai gyakorló orvosokkal innovatív eszközöket fejlesztenek.

– Az igényekhez igazodva éppen egy speciális sebfeltáró műszer kifejlesztésén dolgozunk együtt a Debreceni Egyetem szakembereivel és az elsőévesek gyakorlókészletét is a hallgatók visszajelzései alapján állítottuk össze. Sőt fel is ajánlottuk, hogy végigkövethetik debreceni gyártóbázisunkon, hogyan állítjuk elő – szinte teljes mértékben kézzel – ezeket az acél eszközöket – ismertette Nagy Péter, a Medicor Kéziműszer Zrt. vezérigazgatója.

Az együttműködési megállapodás aláírását követően az orvostanhallgatók nevében Rehó Bálint, a kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke vett át jelképesen egyet a 650 anatómiai gyakorlókészletből.