Centenáriumi gólyabál

Egyetem

Az idén 100 éves debreceni jogászképzés előtt tisztelegve rendezték meg az Állam- és Jogtudományi Kar gólyabálját szombaton.

Az ÁJK gólyabál különlegességét többek között az adja, hogy nemcsak a gólyákról, hanem a végzősökről is szól, akik az est folyamán szalagtűzőn vesznek részt. Ez a szokás egyedülálló az országban lévő jogi karok között.

A szervezők az oktatókról sem feledkeznek meg, hiszen minden évben átadják Az Év Oktatója díjat, amit elektronikus úton szavaznak meg a hallgatók. Nemcsak a hallgatók díjazzák az oktatókat, hanem fordítva is: minden tanszék jelöl egy hallgatót, akit érdemesnek gondolnak az Év Hallgatója címre.

– Az Év Hallgatója elismerés azt hirdeti, hogy a hallgató olyan kimagasló teljesítményt nyújtott 3 vagy 5 éves tanulmányai alatt szakmai, közéleti vagy tudományos téren, ami miatt az oktatók érdemesnek tartják a címre, és a vele járó vándorserleg átadására – mondta Gócza Ágnes, a DE ÁJK HÖK elnöke.

Idén a nyitótáncra minden eddiginél többen jelentkeztek, így 12 pár keringőjét láthatták a jelenlévők. A lányok túljelentkezése miatt és az 1914-es évre való tekintettel egy meglepetés számmal, charlestonnal is készültek a hallgatók.

A báli zenét a Hevesi Happy Band biztosította, majd Rúzsa Magdi lépett a színpadra. A bál sokszínűségét és a jó hangulatot is bizonyítja, hogy a már végzett hallgatók is évről évre visszatérnek, hogy együtt ünnepelhessenek volt hallgatótársaikkal és oktatóikkal.